Δεν θα Περάσει Καμιά Τρομοκρατία από Όπου κι αν Προέρχεται!

Δεν θα Περάσει Καμιά Τρομοκρατία  από Όπου κι αν Προέρχεται!

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση(18-12-2018), στη Βουλή των Ελλήνων, για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ (17-12-2018), μίλησε για το καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, «με την ανοχή και συχνά την ενθάρρυνση της Κυβέρνησης» όπως είπε, για να προσθέσει: «Για τους Ρουβίκωνες και τους τραμπούκους στα πανεπιστήμια. Γιατί, κύριοι της συμπολίτευσης, από καιρό σας έχω προειδοποιήσει: Οι καταλήψεις και οι γροθιές γίνονται εύκολα ρόπαλα και μολότοφ για να μετατραπούν, μετά, σε Καλάσνικοφ και βόμβες. Όταν, συνεπώς, δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας, τότε εισπράττεται οδυνηρά και η εξέλιξή της. Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται "αγωνιστές" ή, απλώς, "παιδιά", τότε αποκτούν άλλοθι και οι ενέργειές τους. Όταν από επίσημα χείλη στοχοποιούνται πρόσωπα και αντιλήψεις, τότε διευκολύνεται η δουλειά των κουκουλοφόρων. Και όταν τα κρούσματα όλο και αυξάνονται, αλλά οι συλλήψεις όλο και μειώνονται, τότε η ανομία γιγαντώνεται».

Θεωρούμε ότι οι παραπάνω απόψεις-συμπερασματικές κρίσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας- μπορούν να αιτιολογηθούν, όχι μόνο από το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αλλά και από τα όσα συνέβησαν κατά την πρόσφατη(5-12-2018), κατάληψη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ για την επέτειο Γρηγορόπουλου απο την ομαδα «ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ».

Συγκεκριμένα, αριστερόστροφα αναρχοφασιστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, βεβήλωσαν,  λεηλάτησαν και βανδάλισαν κυριολεκτικά την Θεολογική Σχολή και έγραψαν υβριστικά, αντιχριστιανικά και απειλητικά συνθήματα σε κοινόχρηστους τοίχους και σε τοίχους γραφείων καθηγητών της Σχολής. Κάθε δημοκρατικός πολίτης θα περίμενε όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να καταδικάσουν  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ολοκληρωτική καταστροφή της Θεολογικής Σχολής αλλά και τη στοχοποίηση καθηγητών.

Η επίθεση αυτή μάλιστα, έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά παρόμοιων περιστατικών εναντίων πανεπιστημιακών καθηγητών που ορθώνουν λόγο αντίθετο με τις εκάστοτε κυβερνητικές προθέσεις και επιδιώξεις (βλ. επίθεση εναντίον των καθηγητών Άγγελου Συρίγου και Γεωργίου Παύλου). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια επίθεση προς το σύνολο των πανεπιστημιες τις βαθμίδες της, και φυσικά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το άσυλο της διακίνησης των ιδεών των Θεολογικών μας Σχολών.

τέλος σχολίων