Τα Νέα της ΠΕΘ

Εκλογές στην ΠΕΘ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου - 17 Νοεμβρίου 2019

Εκλογές στην ΠΕΘ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου - 17 Νοεμβρίου 2019

Αθήνα 7 Οκτωβρίου 2019

Αριθμ. Πρωτ.: 86

Προς τα Μέλη της Π.Ε.Θ.

             Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί,

Κάθε δυο χρόνια, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ενώσεως μας, γίνονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου. Αυτές φέτος θα γίνουν στις 10 Νοεμβρίου 2019 και σε περίπτωση ελλείψεως απαρτίας στις 17 Νοεμβρίου 2019.

Συνάδελφε/φισσα, στήριξε με την ενεργό συμμετοχή σου τους αγώνες της ΠΕΘ. Στηρίζοντας την ΠΕΘ, στηρίζεις το μάθημα των Θρησκευτικών, στηρίζεις τη δική σου παρουσία στο εκπαιδευτικὸ γίγνεσθαι. Οι συνεχείς και πολυμέτωπες επιθέσεις εναντίον του μαθήματός μας, με παράδειγμα τις τελευταίες αμφισβητήσεις για την υποχρεωτικότητα, την αναγκαιότητα και το περιεχόμενό του, απαιτούν αυξημένη εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα παρεμβάσεων σε όλες αυτές τις εξελίξεις, από μέρους της ΠΕΘ.

Η ΠΕΘ αγωνίζεται και αποδεδειγμένα, διεκδικεί δυναμικά, κυρίως όμως αποτελεσματικά, τα δίκαια του μαθήματος των Θρησκευτικών, τα δίκαια των Θεολόγων καθηγητών :

Οργανώνει δράσεις υπέρ των Θεολόγων καθηγητών.
Αγωνίζεται προσφεύγοντας, όταν χρειάζεται, στη δικαιοσύνη για τον χαρακτήρα, το περιεχόμενο, τις ώρες διδασκαλίας, τις απαλλαγές που αφορούν στο μάθημά μας.
Δυναμώνει την παρουσία της στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.
Μειώνει δραστικά την ετήσια συνδρομή για τα έξοδα της ΠΕΘ [10€ από 25€ για τους διορισμένους και 5€ για τους αδιόριστους Θεολόγους].
Συνάδελφε/ισσα η ΠΕΘ χρειάζεται και τη δική σου συνδρομή για να συνεχίσει να αγωνίζεται για σένα και για το μάθημά μας.

Οι αγώνες κερδίζονται με πίστη και δύναμη ψυχής αλλά και με πνεύμα ενότητας και συλλογικότητας.

Μην αμελείς – ενίσχυσε την ΠΕΘ, ενίσχυσε τη δική σου φωνή.

Στήριξε - Ψήφισε στις εκλογές του Νοεμβρίου 2019.

Για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο μας πρέπει να έχουμε πληρώσει τουλάχιστον τις συνδρομές μας των δύο τελευταίων ετών 2018-2019.

Επίσης παρακαλούμε όσοι διαθέτετε e-mail να μας το γνωρίσετε, άμεσα, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνοδευτικά σας στέλνουμε: 1) την πρόσκληση, 2) το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των υποψηφίων, 3) τον πίνακα βιογραφικών στοιχείων των υποψηφίων 4) το κείμενο του άρθρου 9 του Καταστατικού μας δ) τους δύο φακέλους για την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος.

Με τιμή

Για το ΔΣ της ΠΕΘ

             Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

                                   Ηρακλής Ρεράκης                                                 Παναγιώτης Τσαγκάρης

                        Καθηγητής Πανεπιστημίου                                                 Υπ. Δρ. Θεολογίας

 

Πίνακας  βιογραφικών  στοιχείων  των υποψηφίων

των αρχαιρεσιών Νοεμβρίου 2019

1. Αβαγιάννης Σταύρος του Ευστρατίου: Είμαι Υποδιευθυντής Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Με τη χάρη του Τριαδικού Θεού να αγωνιστούμε με τόλμη και παρρησία για τη διασφάλιση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και την εν Χριστώ διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας.
2. Γκουρβέλος Παναγιώτης του Νικολάου:  Γεννήθηκα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1963, όντας ο πρώτος γιος πολύτεκνης οικογένειας. Ζω και εργάζομαι στην Πάτρα, ως θεολόγος καθηγητής, στο 3ο Γενικό Λύκειο Πατρών. Είμαι έγγαμος και έχω –συν Θεώ- μία κόρη. Είμαι κάτοχος master Θεολογίας στον τομέα της Συστηματικής Θεολογίας και συγκεκριμένα στην Χριστιανική Ηθική. Είμαι φανατικά κατά των νέων συγκρητιστικών πολυθρησκειακών Θρησκευτικών.
3. Καβούνη Θέκλα του Χαριλάου: Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Εργάστηκα ως ιπταμένη συνοδός και συνταξιοδοτήθηκα πρόωρα, με την κατάρρευση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Εισήχθηκα στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας το 2011, αποφοίτησα το 2015 (βαθμός πτυχίου άριστα 9,60) και απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών το 2019, στην ειδίκευση Βυζαντινής και Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης (βαθμός μεταπτυχιακού: άριστα 9,50).   
4. Κάτσουρας Δημήτριος του Ιωάννου: Γεννήθηκα στην Αθήνα (Καισαριανή), το 1964. Είμαι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με σπουδές και στη Θεολ. Σχολή Βελιγραδίου. Έχω σπουδάσει Αγιογραφία. Ομιλώ την Αγγλική και Σερβική γλώσσα. Είμαι έγγαμος και πατέρας μιάς θυγατέρας. Επαγγελματικά εργάστηκα γιά δύο περίπου δεκαετίες ως Τραπεζικός (μέσω ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο). Αφυπηρέτησα το 2016 (εθελούσια έξοδος). Είμαι αδιόριστος και διαθέσιμος για αγώνες υπέρ της παραδοθείσης Πίστεώς μας και κατά της συγχρόνου παναιρέσεως, κατά Ιουστίνο Πόποβιτς, του Οικουμενισμού. Έχω ολοκληρώσει τίς μεταπτυχιακές μου σπουδές στή Δογματική (ΕΚΠΑ) καί αὐτή τήν περίοδο υποβάλλω τη Διπλωματική μου. Αρθρογραφώ τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για εκκλησιαστικά, θεολογικά καί εθνικά θέματα. Κατοικώ μονίμως στην Κόρινθο.
5. Κουρεμπελές Ιωάννης του Γεωργίου: Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια των πόλεων Erlangen και Heidelberg (Γερμανία). Είναι καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και διδάσκει στο ανωτέρω Τμημα «Ιστορία Δογμάτων» και «Δογματική και Συμβολική Θεολογία». Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης και στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο της Κινσάσα  (Κογκό). Tιμήθηκε για το έτος 2016 με το Διεθνές Βραβείο του Ιδρύματος «JosephRatzinger-Benedikt XVI».
6. Λαμπρινή Μαστρογιάννη του Ιωάννη: Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, από την οποία έχει επίσης λάβει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα ειδικεύσεως, υπήρξε δε υπότροφος τού Ι.Κ.Υ. Εργάσθηκε στην εκπαίδευση, ιδιωτική και δημόσια. Παρακολούθησε σεμινάρια παιδαγωγικά, θρησκειολογικά, κανονικού δικαίου, φιλοσοφίας, ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία και έχει υπό έκδοση άλλα τρία. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Σίφνος". Γράφει ποίηση και διηγήματα και έχει λάβει επαίνους σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εκφωνήσει διαλέξεις θεολογικού, λογοτεχνικού, ιστορικού και κοινωνικού περιεχομένου, έχει λάβει μέρος σε θεολογικά συνέδρια και ραδιοφωνικές εκπομπές. Είναι έγγαμη με τον Ευάγγελο Πονηρό, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, και έχουν ένα γιό.
7. Μερτζάνης Νικόλαος του Κωνσταντίνου: Είμαι μάχιμος θεολόγος από το 2006  μέχρι και σήμερα. Το 2018 απέκτησα την ειδικότητα Ηλεκτρονικού (Τε). Από το 2018 φοιτώ στο τμήμα Φυσικής (ΕΚΠΑ).  Έχω δημοσιεύσει  στο διαδίκτυο διάφορα άρθρα υπέρ της ελληνορθόδοξη παιδείας.
8. Μπεχράκης Νεκτάριος του Σταύρου: Θεολόγος Δημοσιογράφος. Πτυχιούχος Ανωτ. Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και Πτυχιούχος Θεολογίας ΕΚΠΑ. Μεταπτυχιακό στην Εκκλησιαστική Ιστορία στο ΑΠΘ. Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ. Έχω εργαστεί σαν δημοσιογράφος σε αρκετά ΜΜΕ και διετέλεσα  εκδότης τοπικής εφημερίδος στο Περιστέρι. Διδάσκω Δημοσιογραφία σε ΙΕΚ από το 2000.    Εξεταστής σε Επιτροπές Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ πρακτικού μέρους Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Ειδικός Επιστήμων στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας και βαθμολογητής. Συμμετείχα στις ομάδες διαμόρφωσης/επικαιροποιήσης των Οδηγών Σπουδών των ειδικοτήτων Δημοσιογραφία και Αθλητική Δημοσιογραφία της ΓΓΔΒΜ του ΥΠΕΠΘ. Μέλος Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πειραιώς. Μέλος  Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Ελληνικό Τμήμα. Γεν. Γραμ Πανελλήνιας Κίνησης Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ-ΕΔΙΕΚ.

9. Μπράνγκ Λέων - Βάλτερ του Χούμπερτ: Γεννήθηκα στη Γερμανία. Ύστερα από τη μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία το Πάσχα του 1979 σπούδασα Ορθόδοξη Θεολογία στο ΕΚΠΑ. Ακολούθησε το διδακτορικό μου στην Εκκλησιαστική Ιστορία του ιδίου πανεπιστημίου. Από το 1993 εργάζομαι ως Θεολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση.
10. Οικονόμου Δημήτριος του Χρήστου: Οικονόμου Δημήτριος του Χρήστου: Έτος γέννησης 1971. Πτυχιούχος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Διορισμένος εκπαιδευτικός στην Β/θμια Εκπ. Λάρισας. Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Π.Ε.Θ. Παντρεμένος πατέρας 5 παιδιών. Ζητώ την ψήφο σας για να αγωνιστώ για ένα μάθημα επιτέλους ΟΡΘΟΔΟΞΟ.
11. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος του Γεωργίου: Αγαπητοί συνάδελφοι. Η ενασχόλησή μου με όλα τα θέματα που αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών και η υποστήριξη της Ορθοδοξίας του Μαθήματός μας, καθώς και η συμμετοχή μου στο Δ.Σ. της Π.Ε.Θ επί τετραετίαν, ως Ειδικού Γραμματέα, αποτελούν το κίνητρό μου στο να θέσω υποψηφιότητα και για την περίοδο 2019 -2021. Οραματίζομαι ένα Μάθημα στην Πρωτοπορία των Ανθρωπιστικών Σπουδών και σε αντιστοιχία με τη μόνη αληθή παιδαγωγία, του Χριστού.
12. Πέτρου Αθανάσιος του Πέτρου: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ορχομενού στο Παύλο Βοιωτίας. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι Θεολόγος, Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων,  Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ωρομισθίων και Αναπληρωτών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αρθρογράφος σε εφημερίδες ευρείας ενημέρωσης  Πανελλαδικής εμβέλειας, Ιεροκήρυκας. Έχει, συμμετάσχει σε αρκετά Πανελλήνια - Διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια με ευρύ φάσμα θεμάτων (Ιστορία, Παιδαγωγικά, Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία, Ιατρική, Ψυχολογία κ.ά.).  Καθηγητής σε ενισχυτική διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Ιδιωτικός Υπάλληλος σε Δικηγορική Εταιρεία.
13. Πολυχρονιάδης Αναστάσιος του Ομήρου:  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (1974). Απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1996) και του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ (1999). Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2001) και διδακτορικής διατριβής από το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ (2004). Έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ (2007). Ο κύκλος των εργασιών του αφορά τη σχέση Δόγματος και Ήθους με έμφαση στον Πολιτισμό (Λογοτεχνία και Τέχνη). Έχει διδάξει σε ΙΕΚ και έχει εργασθεί ως διοικητικός υπάλληλος. Συμμετείχε σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές (Ραδιοφωνικός Σταθμός Εκκλησίας της Ελλάδος, 4Ε, ΕΤ3, ΑΡΤ fm).
14. Πονηρός Ευάγγελος του Σταύρου: Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1964. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει λάβει δε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδικεύσεως στη φιλοσοφία από το τμήμα Φ.Π.Ψ. και διδακτορικό στην πατερική θεολογία. Από το σχολικό έτος 1990 – 91 υπηρετεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως θεολόγος καθηγητής. Υπηρέτησε ως σχολικός σύμβουλος θεολόγων στην Αττική κατά τα έτη 2013 – 18. Από το 2018 και εξής υπηρετεί ως συντονιστής εκπαιδευτικού έργου των θεολόγων της Αττικής.
15. Ράντζου Μαρία του Ευαγγέλου: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Παιδαγωγικής Σχολής του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και κάτοχος τίτλου Counseling and Psychology Level 5 Pearson BTEC Higher National Diploma Συμβουλευτικής Ψυχολογίας από το αγγλικό πανεπιστήμιο Pearson σε συνεργασία με το Mediterranean College της Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε επιτυχώς τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του Τμήματος Θεολογίας με ειδίκευση στην Παιδαγωγική. Ύστερα από την απόκτηση υποτροφίας από το τμήμα Diakonisches Werk της Ευαγγελικής Εκκλησίας και από το Kultusministerium του Βαυαρικού Κρατιδίου της Γερμανίας παρακολούθησε σπουδές στη Ρωμαιοκαθολική, Ευαγγελική και Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Μονάχου. Κατά τα παραπάνω έτη πήρε μέρος σε διεπιστημονικά σεμινάρια παιδαγωγικής και ψυχολογικής κατεύθυνσης. Οι σπουδές της συμπληρώθηκαν με εξειδίκευση στα πλαίσια ψυχικής υποστήριξης ασθενών και φυλακισμένων. Έχει πάρει μέρος σε διεθνή συνέδρια με παρουσιάσεις εισηγήσεων. Το Δεκέμβριο του 2000 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση στην Παιδαγωγική. Έχει διδάξει Παιδαγωγική και Ψυχολογία στην ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης, εργάστηκε στο ιδιωτικό σχολείο ΚΑΛΑΜΑΡΙ- ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΧΟΛΗ Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στη θέση Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο «Κατηχητική και Χριστιανική Παιδαγωγική».
16. Ρεράκης Ηρακλής του Ματθαίου: Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι διδάκτωρ  της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορικές Σπουδές στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης. Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Θεολόγος Καθηγητής, ως Δ/ντής Σχολείου και ως Σύμβουλος Θεολόγων Κρήτης. Δίδαξε στα ΠΕΚ σε όλη την Ελλάδα. Υπηρέτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Λέκτορας από 1999) και στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ (ως Επίκουρος Καθηγητής από 2001, ως Αναπληρωτής Καθηγητής από 2006 και ως Τακτικός Καθηγητής από 2010 έως το 2019), με γνωστικό αντικείμενο «Παιδαγωγική –Χριστιανική Παιδαγωγική». Από το 2010 ίδρυσε και διηύθυνε το Εργαστήριο Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και άρθρων. Έχει συμμετάσχει με Ανακοινώσεις του σε πολλά διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια και Ημερίδες. Είναι ενεργό μέλος της ΠΕΘ, (από το 2013 -2017 Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και από το 2017-2019 Πρόεδρος του ΔΣ της).
17. Τραμπούλης Γεώργιος του Κωνσταντίνου: Δεν υπέβαλε βιογραφικό.
18. Τσαγκάρης Παναγιώτης του Προκοπίου: Δεν υπέβαλε βιογραφικό.
19. Τσιγγέλης Θεοφάνης του Ευαγγέλου: Καθηγητής Β/θμιας εκπαίδευσης. Mr Κανονικού Δικαίου, Θεολογικής Σχολής.
20. Χροναράκη Δήμητρα – Μαρία του Νικολάου: Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μόνιμη κάτοικος στον Πύργο Ηλείας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ. Επίσης έχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Παιδαγωγική-Χριστιανική παιδαγωγική του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών της είχε παρακολουθήσει αρκετές ημερίδες, και κατά την διάρκεια της πρακτικής της άσκησης είχε προσφέρει εθελοντική εργασία στο σχολείο ΠΑΜΑΚ, Νεάπολη Θεσσαλονίκης.
21. Χωματάς Ευθύμιος του Θεοχάρη: Δεν υπέβαλε βιογραφικό.
 

β) Υποψήφιοι Εποπτικού Συμβουλίου

1. Βογιατζής Δημήτριος του Ηρακλή: Δεν υπέβαλε βιογραφικό.
2. Γράβαλος Φώτιος του Χρήστου: Γεννήθηκε στη Λαμία, είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με εξειδίκευση στα Παιδαγωγικά του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εξειδίκευση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», και το πρόγραμμα εκμάθησης συστήματος γραφής και ανάγνωσης «Braille». Σήμερα είναι στο 4ο έτος Βυζαντινής Μουσικής.
3. Ματιάκη Βασιλική του Δημητρίου: Είναι θεολόγος, έχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Παιδαγωγική – Χριστιανική παιδαγωγική του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και Υπ. Διδάκτωρ Θεολογίας (Παιδαγωγική- Χριστιανική Παιδαγωγική) του ιδίου Τμήματος , αδιόριστη θεολόγος, εκπαιδευτικός, εξειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία. Είναι επιστημονική συνεργάτης του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ. Συνεργάτιδα Κέντρου Θεραπειών Λόγου και Έκφρασης, συμβουλευτικών υπηρεσιών και διαγνωστικών εκτιμήσεων παιδιών.
4. Μετζάκης Νεκτάριος του Μιχαήλ: Γεννήθηκε στην Σητεία της Κρήτης το 1964. Σπούδασε Θεολογία στο Θεολογικό τμήμα του ΕΚΠΑ απ’ όπου αποφοίτησε το 1987. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το ΕΑΠ. Έγγαμος, πατέρας 4 τέκνων. Εργάζεται ως καθηγητής θεολόγος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κορινθία  από το 1997. Υπηρετεί στο 2ο Γενικό λύκειο Κορίνθου και είναι πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΘ νομού Κορινθίας.
5. Στόκος Επιφάνιος του Γεωργίου: Γεννήθηκα το 1990 στον Χολαργό Αττικής και μεγάλωσα στον Πόρο. Είμαι παιδί πολύτεκνης Ιερατικής Οικογένειας. Είμαι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας με βαθμό Άριστα. Υπήρξα υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών κατόπιν εξετάσεων. Ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια σχολή στον τομέα του Κανονικού Δικαίου. Είμαι, επίσης, καθηγητής διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής. Διετέλεσα Έφορος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΘ την διετία 2015-2017 και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου την διετία 2017-2019. 

 

                                                                Άρθρο 9 του ισχύοντος Καταστατικού της ΠΕΘ

Όργανα Διοικήσεως

Την Ένωσιν διοικεί εννεαμελές Συμβούλιον, εκλεγόμενον ανά διετίαν, κατόπιν εκλογών ενεργούμενων εντός του μηνός Νοεμβρίου εκ των εν τη περιοχή της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης υπηρετούντων ή κατοικούντων μελών και τριμελές Εποπτικόν Συμβούλιον. Κατά τας αρχαιρεσίας εκλέγονται και τρία αναπληρωματικά μέλη δια το Διοικητικόν Συμβούλιον και εν δια το Εποπτικόν Συμβούλιον εκ των κατά σειράν ψήφων επιλαχόντων.

Εις την εκλογήν του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία γίνεται δια μυστικής ψηφοφορίας λαμβάνουσι μέρος όλα τα μέλη της Ενώσεως, τα μεν παρόντα δι' ιδιοχείρου παραδόσεως των ψηφοδελτίων των εις την οριζομένην υπό της Γενικής Συνελεύσεως Εφορευτικήν Επιτροπήν, τα δε απόντα δια ψηφοδελτίων αποστελλομένων επί αποδείξει εις τον Γενικόν Γραμματέα του Δ. Συμβουλίου μέχρι της προτεραίας των εκλογών. Τα ψηφοδέλτια εγκλείονται εντός μικρού φακέλου, επί του οποίου ουδέν απολύτως αναγράφεται, και ο όποιος τίθεται εντός μεγαλυτέρου επί του οποίου αναγράφεται, πλην της διευθύνσεως του παραλήπτου Γενικού Γραμματέως, το ονοματεπώνυμον του αποστολέως ψηφοφόρου και του Γυμνασίου, εις ο ούτος υπηρετεί και η ένδειξις «Ψηφοδέλτιον».

Οι υποψήφιοι δια το Διοικητικόν Συμβούλιον ως και δια το Εποπτικόν Συμβούλιον ανακοινούνται υπό του Διοικητικού Συμβουλίου ένα μήνα προ των εκλογών.

Προς τούτο πρέπει να υποβάλουν προς το Διοικητικόν Συμβούλιον γραπτήν αίτησιν υποψηφιότητας ή να προταθούν υπό είκοσι (20) τουλάχιστον μελών κατά το μήνα Σεπτέμβριον του έτους διεξαγωγής των εκλογών.

Ο πίναξ των υποψηφίων ανακοινούται μερίμνη του Διοικητικού Συμβουλίου προς πάντα τα μέλη της Ενώσεως δια της Ιστοσελίδας μας ή άλλως πως. Οι τυχόν καταρτίσαντες συνδυασμούς δύνανται να ανακοινώσουν τούτους εις τα μέλη της Ενώσεως μας και ιδιωτικώς χρησιμοποιούντες προς τούτο και τους εν τοις γραφείοις της Ενώσεως υπάρχοντας καταλόγους.

Παν μέλος του Δ. Συμβουλίου θεωρείται ως παραιτηθέν και αντικαθίσταται δια του πλειοψηφούντος αναπληρωματικού, α) εάν υποβάλη εγγράφως την παραίτησίν του, β) εάν απουσιάση επί τρεις συνεχείς συνεδρίας αδικαιολογήτως, και γ) εάν δι' οιονδήποτε άλλον λόγον αποβάλη την ιδιότητα του μέλους.

Υποσημειώσεις

1.                Στο φάκελο της ψηφοφορίας, ο ψηφοφόρος αν δεν υπηρετεί σε Γυμνάσιο ή Λύκειο ή άλλο τύπο σχολείου, να αναγράψει την υπηρεσία στην οποία υπηρετεί (ναός, δημόσια, ιδιωτική υπηρεσία και την διεύθυνση κατοικίας του).

2.                Οι συνάδελφοι μπορούν να ψηφίσουν από 1 μέχρι και 9 υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο και από 1 μέχρι και 3 για το Εποπτικό Συμβούλιο.

3.                Οι διαμένοντες στην ίδια διεύθυνση, πρέπει να αποστείλουν το ψηφοδέλτιο των με ιδιαίτερο φάκελο ο καθένας (αδελφοί της ιδίας Μονής  ή Αδελφοτήτων ή σύζυγοι).

 


                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΤΑΚΤΙΚΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ

Καλούνται τα μέλη της «Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων» σε τακτική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα τελετών της Ενώσεως μας (Χαλκοκονδύλη 37, 3ος όροφος), στις 10-11-2019, ημέρα Kυριακή και ώρα 11 π. μ. με θέματα:

Λογοδοσία απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου.
Έγκριση Απολογισμού οικονομικής περιόδου 2018-2019.
Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικής περιόδου 2018-2019.
Παν προτεινόμενον θέμα.
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε την επόμενη Κυριακή 17-11-2019 την ίδια ώρα και στην ίδια αίθουσα.

                                                                                       Αθήνα 7-10-2019

                                                                                      Για το ΔΣ της ΠΕΘ

                                   Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας                           

                    Ηρακλής Ρεράκης                                                 Παναγιώτης Τσαγκάρης                  

Καθηγητής Πανεπιστημίου                                              Υπ. Δρ. Θεολογίας

τέλος σχολίων

ΠΕΘ
©2008-2024 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Με την διαφύλαξη κάθε δικαιώματος που ο νόμος ορίζει.