Το Μάθημα των Θρησκευτικών

Ο ευτελισμός των θεσμών της δημοκρατίας μας συνεχίζεται: Η περίπτωση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως

Ο ευτελισμός των  θεσμών της δημοκρατίας μας συνεχίζεται: Η περίπτωση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως

Ο ευτελισμός των  θεσμών της δημοκρατίας μας συνεχίζεται:

Η περίπτωση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως

 Δημητρίου Βογιατζή

Θεολόγου Καθηγητή

            - Πριν από έξι μήνες ο ελληνικός λαός αποφάσισε να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 3 του Συντάγματος, δηλαδή να μην μετατραπεί το ελληνικό κράτος σε ουδετερόθρησκο, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, και να παραμείνει η πρόβλεψη ότι “επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού”.

            -  Στη συζήτηση για την αναθεώρηση στην παρούσα βουλή στις 19/11 ο Γ. Καμίνης με ειλικρίνεια υποστήριξε: “Είναι υπεκφυγή να λέμε ότι τα περί “επικρατούσας θρησκείας” έχουν απλώς ιστορικό-διαπιστωτικό χαρακτήρα. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει συνταγματική διάταξη που να στερείται κανονιστικής ισχύος. Έτσι συμβαίνει και με την περί επικρατούσας θρησκείας διάταξη, η οποία αναπτύσσει έμμεση, αλλά πάντως αποφασιστική, επιρροή. Δείτε πώς το ΣτΕ ερμηνεύει την παρ. 2 του άρθρου 16 Σ. όπου προβλέπεται ως αποστολή της παιδείας να αναπτύσσει την θρησκευτική συνείδηση των μαθητών. Μόλις προ ολίγων εβδομάδων, το δικαστήριο (αποφάσεις 1749-1752/2019 χρησιμοποίησε ερμηνευτικά την “επικρατούσα θρησκεία”, προκειμένου να αποφανθεί ότι στο άρθρο 16 παρ. 2 ο συντακτικός νομοθέτης καθιερώνει μάθημα θρησκευτικών ομολογιακού χαρακτήρα”.

            - Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τέσσερις πρόσφατες αποφάσεις του αποφάνθηκε οριστικά και τελεσίδικα ότι το ισχύον πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών παραβιάζει τα άρθρα 16. 2, 13,1, 4,1 του Συντάγματος και τα άρθρα  2 του ΠΠΠ  και 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

            - Παρόλα αυτά η φέρελπις Υπουργός Παιδείας και νομικός Ν. Κεραμέως, αντί να καταργήσει τους καταστροφικούς για την παιδεία νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, ασχολείται από της αναλήψεως των καθηκόντων της με το πως θα παραβιάσει τη θέληση του λαού και δεν θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ. Στην αρχή ανέμενε στήριξη στις άνομες επιδιώξεις της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο οποίο είχε προσφύγει η γνωστή παρέα των αποδομητών, δηλαδή η Ένωση Αθέων, το ΕΛΙΑΜΕΠ και ο μηνυτής της Κιβωτού του Κόσμου Π. Δημητράς. Δυστυχώς γι’ αυτήν και για τους μυστικοσυμβούλους της το ΕΔΔΑ δεν ασχολήθηκε καθόλου με το διαθρησκειακό πρόγραμμα, όπως επιδίωκαν όλοι αυτοί με πρόσχημα τις απαλλαγές. 

            - Μετά από αυτό αντί η Υπουργός να συνετιστεί και να υπακούσει στη δημοκρατική νομιμότητα, δηλαδή να επαναφέρει αμέσως το προηγούμενο ορθόδοξο πρόγραμμα, συνέστησε επιτροπή για να ασχοληθεί με το μεταβατικό στάδιο μέχρι να εκπονηθεί νέο πρόγραμμα αποτελούμενη από αυτούς που συνέταξαν και υποστήριξαν το καταργημένο.

            - Η υπόθεση θα ήταν για γέλια αν δεν συνέτρεχε σοβαρή παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ορθόδοξων μαθητών και των γονέων τους μαζί με την περιφρόνηση της δικαιοσύνης και του Συντάγματος.

            - Η κα Κεραμἐως, προφανώς δεν κατάλαβε ότι ο ελληνικός λαός καταδίκασε πρόσφατα της αλαζονεία, την ασέβεια προς στους θεσμούς και την πολιτική απάτη. Μαζί με αυτά καταδίκασε τη μαχόμενη αθεΐα, την ουδετεροθρησκεία, την πατριδοκαπηλία και την μεταμοντέρνα θολοκουλτούρα.

            - Η άπελπις προσπάθεια να συνεχιστεί η πολιτική Γαβρόγλου με ένδυμα Κεραμέως θα έχει την ίδια κατάληξη.

 

τέλος σχολίων

ΠΕΘ
©2008-2024 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Με την διαφύλαξη κάθε δικαιώματος που ο νόμος ορίζει.